Le Jardin d'Or

Een kleine cattery uit de stad Groningen

In februari 2013 kwam de eerste Chartreux in ons leven, Belle.
Al jaren waren we onder de indruk van dit ras, van zijn uiterlijk en  van zijn karaktereigenschappen. Uiteindelijk hakten we de knoop door en we haalden Belle (Hisara du Kleetbos) op uit Brussel. Een pittige tante met een eigen wil, maar ook super lief. We sloten haar meteen in ons hart.
Na een paar jaar wilden we graag nageslacht van onze prachtige poes en we brachten haar bij cattery “van Wamwir to Woepwoes” voor een dekking. Dit resulteerde in augustus 2015 in een nestje met 3 katertjes en 1 poesje. Helaas werd het poesje dood geboren en bleven de 3 gebroeders over. Omdat de bevalling  voor Belle erg zwaar verliep en ze na 24 uur weeën de laatste 2 met een keizersnede op de wereld zette, besloten we op dat moment dat we dit voor haar niet meer wilden. We lieten haar castreren en daarmee was verder fokken van de baan.
De jongste kater, Houdini (Wally van Wamwir tot Woepwoes), bleef bij ons en zijn 2 broers verhuisden naar Vugt.  Houdini groeide verder bij ons op en ontwikkelde zich tot een prachtige en lieve kater.
En ze leefden nog lang en gelukkig…., tja. Zo zou het gegaan kunnen zijn, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en we gingen op zoek naar een geschikt vrouwtje voor Houdini. We vonden haar  in Eisenach, in voormalig Oost Duitsland bij Andrea Nonn, eigenaresse van Cattery de Nonn.
In juni 2017 hebben we onze Yellow (Patricia-Quintessa de Nonn) opgehaald. Een schitterend poesje, nieuwsgierig en nergens bang voor, met een lief en aanhankelijk karakter.
Gelukkig klikte het meteen goed tussen haar en Houdini en even later ook met Belle.
We hopen nu op mooie nakomelingen in de toekomst. 
Sinds kort zijn wij ook lid van de Deutsche Kartäuserkatzen CHA Zuchtverein e.V.